Qui som?

– El Col·lectiu Vall de Vernissa és una associació sense ànim de lucre els objectius de la qual són la defensa, conservació i divulgació del patrimoni cultural, històric, documental, mediambiental i social de la Vall de Vernissa, així com tota mena d’actuacions que, directament o indirectament, hi tinguen relació amb l’àmbit d’acció de l’associació. Especial atenció mareixerà tot allò relacionat en la intercomunicació de les poblacions esmentades i la seua relació amb àmbits territorials més amples”.

– La iniciativa s’emmarca en el projecte d’Ecomuseu Vernissa Viu. Tal com expliquem a la pàgina enllaçada, “el projecte pretén una recuperació patrimonial posada al servei del desenvolupament dels nostres pobles.

Respon a la necesitat de dinamitzar un desenvolupament local guiat pel seny, per tal d’afegir alternatives a l’actual procés de dependència, crisi socio-econòmica i pérdua de valors patrimonials (culturals, naturals…).

Objectius:
  • la conservació i millora dels béns naturals i culturals de la vall de Vernissa.
  • el coneixement del patrimoni local dels cinc pobles de la vall per part de la seua població.
  • Com a pas previ al reconeixement i estima de la comunitat local pel seu patrimoni.
  • Participació de la població dels municipis de Castellonet de la Conquesta, Almiserà, Alfauir, Llocnou de Sant Jeroni i Ròtova en el procés de creació de l’ecomuseu.
  • Promoció i integració en l’ecomuseu de les diverses iniciatives de tipus cultural, educatiu, agrícola, econòmic i natural, impulsades per part de les entitats públiques, privades i associacions de la vall.
  • Generació  i recerca de fonts de finançament, tant privades com públiques, per compensar els propietaris privats que conserven voluntàriament el territori i que s’involucren en projectes de conservació i recuperació ambiental.
  • Utilització de la custòdia del territori com a eina principal per a involucrar la població en la gestió del seu patrimoni i del seu territori.
  • Creació i recolzament d’un nou model de turisme responsable gestionat per la població local, complementari a l’activitat diària de tipus socioeconòmica a la vall.
  • Creació, a mitjà llarg termini, d’un model econòmic complementari, fonamentat en la gestió responsable del territori i del seu paisatge per part de la població local, que siga viable i sostenible”.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s