Preparant l’article del ‘Full cultural’ de Gandia

Ben aviat vos presentarem les novetats sobre l’exposició i el lliurament dels obsequis a totes i tots els qui vau col·laborar amb ‘Enllà del foc’. De moment, ací va la presentació per al ‘Full cultural’ de Gandia.

INCENDIO FORESTAL EN TERRATEIGL’exposició que presentem està plantejada amb l’objectiu de generar un impacte sobre el visitant. Hem perdut alguna cosa important com a poble; aquest fet objectiu, més enllà del dol del moment, l’arrosseguem viu l’any. La sensació de tristor i el desig de canvi no poden quedar, però, lligades al moment de l’incendi i a les dues setmanes posteriors. El missatge ha de ser clar:“hem perdut una part important del nostre territori però volem engegar-nos i començar amb un nou model de territori que el tinga en compte”. La clau de volta rau a un fragment d’un vers de Maria Josep Escrivà -“enllà del foc”-, que parla precisament del verd que arribarà amb el pas del temps (“sempre, sempre venç el verd”).

Hem comboiat i animat cinc mestres fotògrafs de la nostra comarca: Ximo Ferri, Natxo Francés, Àlex Ruíz, Àlex Oltra i Juantxo Ribes, per tal de recollir en 50 imatges de diferents formats el drama que han suposat aquests incendis forestals a la Safor. Les imatges recorreran els incendis, el territori i la gent en diferents episodis, des d’aquell ocorregut fa set anys al Mondúver fins al més recent, de fa pocs mesos, a la vall de Vernissa, Ador i Vilallonga.

La foto és de Natxo Francés.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s