Per respondre davant dels incendis a la Safor… més enllà del foc

Una reflexió del blog del Verkami de Xavi Ródenas.

No podíem deixar passar els dies sense una resposta davant del que estava passant a la nostra comarca i, per extensió, arreu del País Valencià. Per això, el Col·lectiu Vall de Vernissa es va posar a treballar, com sempre fa, constantment i en silenci, recordant la frase de l’estudiós de Llocnou, Josep Camarena: els pobles silenciosos. Així va nàixer “Enllà del foc”, una projecte per tal de visualitzar el drama dels incendis forestals a la nostra comarca. Fer veure, a pesar del pas del temps, el desastre que suposa el foc per a uns ecosistemes joves, poc preparats encara per a defensar-se’n. Pels que ja ho saben i ho han vist, recordar-ho quan el pas dels dies ens els vagen allunyant. I pels qui ho han patit, els qui hi tenen terres o viuen en aquells paisatges, donar-los l’oportunitat de participar en una resposta, poder pensar que han fet alguna cosa per dir ‘no’, i sentir-nos útils, sentir que la seua ràbia ha generat alguna cosa bella.

Així és com es va pensar aquest projecte que ara escoltes i escuadrinyes: de la pena, de la ràbia i d’una mica d’odi, volem que es genere una cosa bonica, bella, creadora i generadora de quelcom positiu.

Volem comptar amb la teua aportació, anima’t i participa d’aquest projecte que serà teu en el moment que ens ajudes a fer-lo possible.

Gràcies.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s