Com mirar ‘enllà del foc’ [N.P.]

– Cinc fotògrafs de la comarca cediran les seues imatges per a una exposició sobre els incendis dels últims 10 anys a la Safor. La iniciativa es pot consultar a enlladelfoc.wordpress.com.

– En una primera fase, el col·lectiu busca finançament mitjançant el portal Verkami i amb l’empresariat. També hi prendrà part activa Saforíssims Societat Literària.

Imatge: Natxo Francés.

La Safor, 27 d’agost de 2012.-

Ximo Ferri, Natxo Francés, Àlex Ruiz, Juantxo Ribes i Àlex Oltra seran els encarregats de recollir les imatges sobre els incendis dels darrers anys a la comarca en una iniciativa que inclou una exposició itinerant, un catàleg, una pàgina web i una posterior intervenció de regeneració sobre el territori. El projecte duu per títol ‘Enllà del foc. La Safor se’ns crema. El drama dels incendis forestals a la nostra comarca’ i implicarà, a més, al grup d’escriptores i escriptors Saforíssims Societat Literària, que posaran text a les imatges.

La inauguració de l’exposició anirà acompanyada d’una jornada, amb un recital dels textos que acompanyaran les imatges i una taula de professionals que analitzarà la situació de les nostres muntanyes i en proposarà solucions. L’exposició serà itinerant i quedarà a disposició de tots els col·lectius, escoles, universitats i centres culturals que ho demanen.

Finançament popular a través de Verkami i l’empresariat.

Abans de poder dur-la a terme, però, el col·lectiu requereix del finançament necessari (al voltant de 3.000 €), que recolliran amb el sistema de micro-mecenatge, al portal Verkami. Al llarg de 40 dies, la gent que ho desitge pot fer aportacions d’entre 5 i 100 €, a canvi de les quals rebrà unes contraprestacions (samarretes, fotografies, el catàleg de l’exposició, etc.).

A banda del recolzament popular, una de les fonts que explorem és la d’empresariat que vulga implicar-se en el projecte per tal de mostrar el seu compromís amb el territori. El projecte estarà finalitzat a desembre de 2012 i l’exposició s’inaugurarà en una sala de Gandia durant aquell mes o a gener de 2013.

El projecte es pot consultar a enlladelfoc.wordpress.com. Al web, a més, de quines maneres la gent pot col·laborar-hi, bé fent-hi aportacions, donant-ne difusió a través de les xarxes socials o enviant imatges dels incendis dels darrers anys a la comarca.

Una resposta als incendis.

Des del Col·lectiu Vall de Vernissa han explicat que “davant dels desastres ecològics soferts a la nostra comarca (la Safor), des de l’Ecomuseu Vernissa Viu hem volgut respondre amb un projecte obert i compartit amb la societat. Ens han arribat molts missatges de suport i d’impotència tant per part de socis i sòcies, veïns i veïnes, com de persones anònimes davant de la impossibilitat d’actuar. És per això que la nostra associació ha volgut donar resposta i actuar amb aquesta campanya”.

Sabem que cada any quan acaba l’estiu molta gent, també les institucions i administracions públiques, obliden fàcilment el drama d’aquests incendis que destrueixen hàbitats d’animals, ecosistemes sensibles, espais i paisatges que són vitals per a l’economia del territori i per a projectes innovadors i generadors com el nostre, l’Ecomuseu Vernissa Viu. Amb l’objectiu que aquesta problemàtica no caiga en l’oblit, hem cregut necessari posar sobre la taula la cara amarga i crua de les flames, tot i la seua duresa i dramatisme, per recordar al llarg de tot l’any que els boscos i el territori rural requereixen de gestió, de finançament i de cura, perquè el nostre medi genera molt més que tot això i ens és imprescindible”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s